Vruchtbaarheid en IVF

Chinese calligrafie

Chinese geneeswijzen en gynaecologie: oeroude methodes voor de vrouw van nu

In het oude China was het krijgen van kinderen heel belangrijk. Er bestond geen AOW of pensioen en dus was je van je kinderen afhankelijk voor een verzorgde oude dag. Daarnaast speelde in de Chinese religie voorouderverering een belangrijke rol en was het om die reden heel erg belangrijk dat de familielijn doorgezet werd.

 Een groot deel van de klassieke medische teksten gaan dan ook over gynaecologisch onderwerpen. Daarin wordt uitgelegd hoe je met behulp van acupunctuur en Chinese kruidenformules de menstruatiecyclus kunt reguleren, de vruchtbaarheid van mannen en vrouwen kunt bevorderen en hoe je problemen rond zwangerschap en bevalling kunt voorkomen en behandelen.

Die oeroude technieken worden, aangevuld met nieuwe inzichten, nog steeds toegepast. Van een aantal gynaecologische behandelingen werd de effectiviteit wetenschappelijk aangetoond. Denk bijvoorbeeld aan de behandeling van (zwangerschaps)misselijkheid, het keren van een kindje dat in stuitligging ligt en het vergroten van de kans op een succesvolle IVF.

Willem Pinksterboer beschikt over ruime ervaring met de behandeling van:

  • Onregelmatige menstruatie, overmatig of juist te gering bloedverlies, PMS en ander premenstruele problemen zoals migraine, pijnklachten tijdens of voor de menstruatie
  • Ongewenste kinderloosheid & IVF begeleiding
  • Zwangerschapsklachten: bekken en rugpijn, aambeien, stuitligging
  • Overtijdsbehandeling/voorbereiden van de bevalling
  • Postnatale vermoeidheid, postnatale depressiviteit, lactatieproblemen

Willem Pinksterboer werkt met de subtiele Japanse Toyohari acupunctuur. Deze techniek kan uitkomst bieden voor mensen die problemen hebben met geprikt worden.

Wil je meer weten? Bezoek dan onze website, bel ons of maak, als je daar behoefte aan hebt, een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsconsult, waarin we bespreken welke rol acupunctuur kan spelen bij de behandeling van je klachten.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.