AcuCoaching®: stoppen met roken

Er zijn veel stoppen met roken methodes die de afkickverschijnselen verminderen. Die methodes gaan er vanuit dat de nicotine afhankelijkheid het probleem is. Helaas klopt dat niet. In de loop der jaren is er geleidelijk een mentaal-emotionele afhankelijkheid van de sigaret ontstaan. Dit is een groot obstakel bij het stoppen en als daar niets aan gedaan wordt, is de kans op een terugval groot, mogelijk pas na maanden of jaren. Er zijn ook methodes die focussen op dit mentaal-emotionele deel van de verslaving, maar die schenken meestal weer geen aandacht aan de afkickverschijnselen en aan de lichamelijke kant van de verslaving. AcuCoaching combineert beide: het vermindert de afkickverschijnselen en helpt u de emotionele verslaving te doorbreken.

AcuCoaching bestaat uit drie onderdelen:

om de afkickverschijnselen tegen te gaan en de trek in een sigaret te verminderen.
om ontspannen en in balans te stoppen.
 voor inzicht in uw verslaving en het doorbreken van de emotionele verslaving.

Stappen AcuCoaching

AcuCoaching bestaat uit de volgende stappen

  • Een eerste gesprek waarin de verslaving in kaart gebracht wordt. Aan het eind van dat gesprek bepaalt u in overleg de stopdatum.
  • Het stoppen. Na een kort tweede gesprek vindt de acupunctuurbehandeling plaats.
  • Nazorg: Indien nodig volgen nog enkele afspraken. Die afspraken worden mogen, als het goed gaat, worden afgebeld. Ze fungeren als een vangnet. De AcuCoach houdt via mail of telefoon enige tijd contact om te horen hoe het gaat en om eventueel advies te kunnen geven.

Informatie

Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt u bellen naar 06-42884334 of mailen naar info@acupunctuurhaarlem.nl

Met behulp van ooracupunctuur worden de nicotinebehoefte en de bijbehorende afkickverschijnselen verminderd.
Onder afkickverschijnselen verstaan we onder andere:
• Spanningsgevoelens, nervositeit, onrust
• Emotionele instabiliteit, boosheid of down voelen
• Slaapproblemen
• Toename trek in eten
Bij ooracupunctuur worden kleine zeer dunne naaldjes in de oorschelp aangebracht.
Lichaamsacupunctuur zorgt voor een weldadige rust en ontspanning op het moment van stoppen. Dit maakt het stoppen makkelijker, vergroot uw vertrouwen en uw kans op succes om ontspannen en in balans te stoppen.
Veel mensen stoppen onvoorbereid met roken. Ze stoppen zonder een idee hoe ze om moeten gaan met de drang om weer te gaan roken. Soms geloven mensen dat ze het roken nu zo zat zijn, dat deze drang niet meer op zal treden. Helaas is dit niet zo. Of ze geloven dat als ze maar enorm hun best doen het wel goed zal komen. Ook dit is meestal niet het geval. Dan mislukt een zo enthousiast begonnen poging en dat is enorm frustrerend als je eigenlijk echt graag wilt stoppen. Een goede voorbereiding is essentieel en de coaching binnen de AcuCoaching zorgt daarvoor. Tijdens een uitgebreid coachingsgesprek wordt de verslaving in kaart gebracht en wordt duidelijk hoe de emotionele verslaving in elkaar zit. Er wordt onderzocht wat uw valkuilen zijn. Bijvoorbeeld: Wanneer rook u het meest? Bent u eerder gestopt? Waar liepen die pogingen op stuk? Inzicht in uw verslaving is een enorme steun bij het stoppen. In dit gesprek leert u hoe u om kunt gaan met de drang om weer te gaan roken. Ook als dit pas na jaren gebeurt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.