Herstel na kanker


De Chinese geneeskunde is een bij uitstek geschikte therapie om de klachten te behandelen die het gevolg zijn van kanker, of van de behandeling van deze ziekte. Acupunctuur is een effectieve methode om pijn te verminderen en de vitaliteit te verbeteren. Bovendien biedt de Chinese gezondheidsfilosofie heldere inzichten in de samenhang tussen lichaam en geest.

Klachten waar (ex-)kankerpatiënten mee te maken hebben kunnen enorm uiteenlopen. Het kan gaan om psychosociale klachten: somberheid, angst, relatieproblemen of problemen rond het werk. Daarnaast kunnen er tal van lichamelijke restklachten bestaan die het gevolg zijn van de ziekte of juist van de behandeling daarvan, zoals spijsverteringsklachten, hormonale verstoringen, slapeloosheid, vermoeidheid en pijn. Met name deze laatste drie treden op bij een groot percentage patiënten in het laatste stadium van de behandeling of daarna.

Omdat het klachtenbeeld zo sterk kan variëren afhankelijk van voorgeschiedenis, soort kanker en de gegeven behandeling, varieert de behandeling van patiënt tot patiënt. De behandeling kan afhankelijk van de klachten en van de wensen van de patiënt bestaan uit een aantal van de volgende bouwstenen:

Acupunctuur:

Pijn verminderen, energie opbouwen, rust en ontspanning creëren. Behandeling van lichamelijke- en psychische klachten door herstel van balans in dag/nachtritme, hormoonhuishouding, spijsvertering, stemming etc.

Aandachts- en ademhalingsoefeningen:

Herstel van de relatie met het lijf, zelfinzicht en acceptatie bevorderen, rust en ontspanning creëren.

Gesprek:

Ondersteunende coachings- en counselingsgesprekken om zelfinzicht en acceptatie te bevorderen, doelen te formuleren en processen met gezin vrienden, partner en werk te vergemakkelijken.

Chinese Kruiden en voedingssupplementen

Ondersteuning van de acupunctuurbehandeling

Dieetadvies

Vergroten van de vitaliteit en ‘ontgifting’.

Mocht je naar aanleiding van het bovenstaande vragen hebben of graag een keer kennis willen maken, dan is het mogelijk om een afspraak maken voor een kosteloos kennismakingsconsult.

Voor meer achtergrondinformatie verwijs ik graag naar het blog ‘Genezen van kanker….. en nu?’ dat ik over dit onderwerp schreef.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.