Gordelroos

Gordelroos (herpes zoster) is een aandoening waarbij plotseling jeukende of pijnlijke blaasjes op de huid ontstaan die zich snel uitbreiden. De blaasjes vormen zich meestal binnen een beperkt gebied aan één kant van het lichaam. De oorzaak van gordelroos is een virale ontsteking van de zenuwuiteinden in de huid. De huisarts herkent het beeld over het algemeen direct.

Gordelroos is niet ernstig, maar wel heel vervelend, omdat de jeuk en pijn hevig kunnen zijn. Willem Pinksterboer ontwikkelde een acupunctuurbehandeling die de pijn en de jeuk meestal al na één behandeling enorm af laat nemen. Als de behandeling in de acute fase gestart wordt, zijn er in de regel niet meer dan drie of vier behandelingen nodig. Hoe sneller de behandeling gestart wordt hoe sneller het resultaat optreedt.

In sommige gevallen blijft de pijn bestaan als de huid weer volledig hersteld is. Er is dan een chronische zenuwontsteking ontstaan. Deze pijn kan maanden tot jaren aanhouden. Behandeling in de acute fase van de gordelroos vermindert het risico op deze post herpetische pijn.

Ook bij post herpetische pijn kan acupunctuur voor verbetering zorgen, maar er zijn dan meestal meer behandelingen nodig. Het te verwachten effect van de behandeling is moeilijker in te schatten omdat dit van veel factoren afhankelijk is zoals de duur en ernst van de klachten, leeftijd, de algehele conditie en emoties en stress die op de achtergrond een rol kunnen spelen.

Voor het maken van afspraken of voor meer informatie kunt u bellen of mailen. De contactgegevens vindt u hier

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.