Een weg naar gezondheid….

Bij acupunctuur Haarlem worden uw klachten deskundig behandeld, waarbij ook aandacht is voor de dieper gelegen oorzaken. Dit heet in de Chinese Geneeswijzen ‘Ben Biao’, het behandelen van wortel en tak. Alleen een behandeling die beide aspecten verenigt leidt tot werkelijke genezing.

Bij acute en lokale klachten zoals bijvoorbeeld sportblessures, acute en lokale pijnklachten of bij acute infecties staat de behandeling van de klacht en de symptomen centraal. In dat geval is acupunctuur vaak een probaat middel. Maar bij chronische aandoeningen, of als er sprake is van meerdere met elkaar samenhangende klachten, soms van lichaam én geest, is het heel belangrijk verder te kijken. De opdracht van het behandelen is dan het begrijpen van het mechanisme achter deze klachten en het op gang brengen van een genezend veranderingsproces.

De oosterse geneeskunde heeft me uitgerust met een rijkdom aan gereedschappen om dat proces op gang te brengen. De zachte en pijnloze Toyohari acupunctuur uit Japan, Chinese kruiden, voedingsadviezen op basis van de vijf elementen, massage technieken en oefeningen voor lichaam en geest. Ook het gesprek speelt vaak een belangrijke rol. Daartoe integreerde ik westerse coachingsmodellen in het Chinese denken.

Op deze manier kan ik u behandelen en begeleiden met een scala aan technieken die een duidelijk samenhangend geheel vormen. Bij de behandeling worden die technieken en methodes gekozen die het meest van toepassing zijn op uw klacht en uw situatie.

Ik hoop u te mogen verwelkomen in mijn praktijk. Heeft u nog vragen dan kunt u mij altijd bellen, of u kunt een afspraak maken voor een kosteloos kennismakingsconsult.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.