Het coronavirus en de acupunctuurpraktijk….

Onze regering heeft een groot en ingrijpend pakket maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. Door al die maatregelen staat ons leven behoorlijk op z’n kop. Natuurlijk heb ik de afgelopen veel nagedacht over de vraag wat dit betekent voor mijn praktijk. Mijn beroepsvereniging heeft haar leden afgelopen maandag laten weten dat we kunnen blijven werken, mits we een aantal extra voorzorgsmaatregelen nemen op het gebied van hygiëne.

Ik heb daarop besloten om zolang dat nog kan, beperkt open te blijven voor de mensen die mij nodig hebben. Ik neem met alle mensen die al in mijn agenda staan persoonlijk contact op om te bespreken wat op dit moment verstandig en wenselijk is en om ze te informeren over de voorzorgsmaatregelen die ik tref.

Toch zal het stil worden in mijn praktijk en dat doet pijn. In alle eerlijkheid speelt het stilvallen van mijn omzet en mijn financiële verantwoordelijkheid voor mijn gezin daar natuurlijk een rol in. Maar belangrijker is dat ik als acupuncturist de taak op mij heb genomen om mensen bij te staan in moeilijke periodes in hun leven en om het kostbare bezit van hun gezondheid te beschermen en te herstellen. Juist in deze heftige periode kan en wil ik niet vanaf de zijlijn toekijken.

In mijn manier van behandelen spelen naast acupunctuur, ook voedingsadviezen, coaching & counseling, oefeningen voor lijf & geest en de Chinese kruidengeneeskunde een heel belangrijke rol. Voor al deze aspecten van het behandelen is het niet noodzakelijk dat ik mijn patiënten persoonlijk ontmoet. Of het nu gaat om emotionele problemen, hoofdpijn, gynaecologische klachten, pijnklachten of andere klachten die ik in mijn praktijk behandel; er is er heel veel wat ik via een beeldscherm of via de telefoon kan doen.  Voor deze online consulten gaat een aangepast tarief gelden.

Dan nog even specifiek over het corona virus:
De kennis uit de Chinese geneeswijzen die ik tot mijn beschikking heb, kan een rol spelen bij het versterken van de weerstand en bij het behandelen luchtweginfecties. Dat geldt vermoedelijk ook voor de eerste stadia van een corona infectie en mogelijk bij het voorkomen van erger. Vaak wordt vergeten dat artsen in het oude China veel te maken hadden met het behandelen van infectieziektes die ook toen als epidemieën over het land trokken. Zij ontwikkelden methodes om de ontwikkeling van deze ziektes in kaart te brengen en om ze te behandelen. Bij de behandeling van deze ziektes werd vooral gebruikt gemaakt van de kruidengeneeskunde. Laat het duidelijk zijn dat Chinese kruiden geen wondermiddelen zijn. Maar het wetenschappelijke bewijs, en vooral de positieve ervaringen die artsen en patiënten al eeuwenlang hebben opgedaan met deze behandelmethode zijn naar mijn idee voldoende om ze een kans te geven. Niet voor niets werkten in China de traditionele artsen zij aan zij met regulier opgeleide artsen aan de behandeling van Corona patiënten. Binnenkort zal ik in een blog verder ingaan op de rol van de alternatieve geneeswijzen en de Chinese kruidengeneeskunde in het bijzonder tijdens deze corona crisis.

Als je met me wil overleggen over het bovenstaande of als je een afspraak wil maken voor een consult of behandeling dan kun je me bellen op 06-42884334, of een mailtje sturen naar info@acupunctuurhaarlem.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.